ЭВОЛЮЦИЯ СОЮЗА ЯПОНИИ И США (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада әріптес ретіндегі АҚШ пен Жапонияекі жақты ынтымақтастық одағының басты бағыттарыжәне басты даму ерекшеліктері қарастырылады. Окку-пация кезеңінен кейінгі АҚШ Жапонияның сыртқы сая-сатының дамуына ықпалы қарастырылып, талдау жүргі-зіледі.The article shows the basic directions of bilateralcooperation of US-Japan alliance. We consider and analyzethe features of development of US - Japan alliance, thedegree of influence of the USA on the Japanese foreignpolicy after the termination of occupation period and formalrestoration of sovereignty.
Keywords: Японо-американский военно-политический союз