Стрaтегический вектор внешней политики Турции в Центрaльной Азии (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2018)
Жаңа геосаяси жағдайда Орталық Азия аймағы жетекші державалардың, оның ішінде АҚШ,РФ, ЕО және Түркия сияқты аймақтық мемлекеттің қызығушылығын туғызуда. Қазіргі ТүркияныңСирияға байланысты ұстанып отырған сыртқы саясатының төңірегіндегі пікірталастар оныңсыртқы саясатының фундаменталды мәселелердің өзектілігін арттыруда. Осыған байланыстыАнкараның Орталық Азия бағытындағы ұстамды және тұрақты сыртқы саясаты көңілге қонымды.Мақалада Түркияның сыртқы саяси басымдылықтарының Орталық Азияға ауысуыныңстратегиялық мақсаттары анықталды.