ЙУСУФ ИДРИС НОВЕЛЛАЛАРЫ: РЕАЛИЗМНЕН СИМВОЛИЗМГЕ (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2018)
Мақалада Египет жазушысы Йусуф Идрис новеллаларының жазылу әдістеріне талдау жасалады. Бұл талдау барысында жазушы реализміндегі сентиментализм, романтизм, модернизм белгілерінің көрініс беру себептері қарастырылып, олардың ерекшеліктері сипатталады. Йусуф Идрис шығармашылығын кезеңге бөлу негіздері талданып, оның үш кезеңі аталады. Сондай-ақ жазушы реализмінің түрленуі әлеуметтік тақырыптар мен мысырлық қоғам өзгешелігіне байланысты екені зерделенеді. Жиырмасыншы ғасырдағы мысыр қоғамында орын алған өзгерістерді бейнелеудегі жазушы ізденістерінің нәтижесінде модернизмнің бір түрі болып табылатын символизмнің ұтымды жақтары белгіленіп, новеллаларды интерпретациялау ерекшеліктері анықталады.