Виды и особенности односоставных предложений в китайском языке, сказуемое в которых выражено глаголом (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2018)
Бұл мақалада қытай тіліндегі етістікті баяндауыштық сөйлемнің түрлері және ерекшелігі жан-жақтылы талданады.Қытай тілінде етістік баяндауышты сөйлем өз ішінен зат есімнен жасалған баяндауышты сөйлем, сын есімнен жасалған баяндауышты сөйлем, баяндауышы предикативтік сөз тіркесінен жасалған етістік баяндауышты сөйлем болып бөлінеді. Жиі кездесетін етістік баяндауышты сөйлемнің ерекше түрлерінің қолданысы жанды мысалдармен көрсетіледі.