ҚАЗАҚСТАН-ҚЫТАЙ ҚАТЫНАСЫНДАҒЫ ОРАЛМАНДАР ЖӘНЕ ҚАЗАҚСТАНДЫҚ ЗЕРТТЕУШІЛЕРДІҢ КӨЗҚАРАСТАРЫ. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада елімізде Қытай қазақтары және қазақдиаспорасы жайында зерттеулердің жалпы жағдайын,қалыптасу тарихын және негізгі көзқарастарынпайымдап, Н. Мұқаметханұлы, Х.Алтай, Г.М.Меңдіқұ-лова, К.Л. Сыроежкин қатарлы ғалымдардың еңбегінталқылап, ерекшеліктерін көрсеткен.The article analyzed the history of the formation of theresearch on the Kazakh immigrants to Kazakhstan fromChina and the Kazakh Diaspora, and its main topics. Itanalyzed in detail of the works by NabizhanMukametkhanUli, Khalifa Altay, and G.M.Mindikulova,K.L. Siroezhkin pointed out their main characters.
Keywords: ОРАЛМАНДАР; Философия және саясаттану