«Мұғинул- Мүрид » (ХІҮ ғ.) шығармасының поэтикасы (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Алтын Орда билігі тұсында жазылған «Мұғинул- мүрид » шығармасының поэтикасысөз болады. Зерттеуші шығарма авторы туралы өзінің ғылыми тұжырымдарын мәтінде кездесетіндеректер негізінде ұсынады. ХІҮ ғасырда дүниеге келген әдеби жәдігердің тілі, көркемдікерекшелігі мен өлең құрылысына талдау жасалады. Сондай- ақ ортағасырлық әдеби  ескерткіштерді зерделеуде алда атқарылар мақсат- міндеттер баса айтылады.