Қытай модернизациясын түсіну үшін ҚХР концепцияларының түб-тамырын зерттеу қажет (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Қытай модернизациясын зерттеу мәселелері қарастырылған. Қытайда болып жатқан үрдістерді дұрыс түсініп, бағалау үшін ҚХР-дың ұстанып жүрген идеологиялық қағидаларының түб-тамырын зерттеу қажеттігі, яғни қытай ойшылдарының откен ғасырларда жазып ке
Keywords: модернизация Китая; китайский менталитет; изучение идеологических истоков; концептуально-идеологические установки.