ҚХР билігінің «бесінші буыны». «Пятое поколение» руководителей КНР. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада 2012 жылдың қараша айында өткен, Қытай Коммунистік Партиясының XVIII съезінен бастап билік басына келген Қытай басшыларының «бесінші буын» өкілдері қарастырылады. Одан бергі өткен аз уақыт ішінде бұл басшылықтың толыққанды бағыт-бағдары айқындалмаса да, қазірдің өзінде олардың ел ішіндегі келелі мәселелерді шешуге бел шешіп кірісіп кеткендігін байқаймыз. Қазіргі Қытай қоғамында орын алып отырған елеулі қиындықтарды, қордаланған мәселелерді еңсере білген жағдайда бұл буынның халық алдындағы, партия алдындағы және тарих алдындағы салмағы арта түспек. Және де көзделіп отырған «қытайлық арманға» жету үшін де көп тер төгуге тура келері сөзсіз.В данной статье рассматривается XVIII съезд КПК и приход к власти «пятого поколения» китайских руководителей. Очень много сложных задач стоит перед новым руководством и от решение этих проблем может зависеть будущее страны. Первую очередь, конечно достижения «китайской мечты».
Keywords: «бесінші буын»; «Ху-Вэнь»; XVIII съезд; «қытай арманы»; «пятое поколение»; «китайская мечта»