Қазақ тіліндегі парсылық діни терминдер. Религиозные термины персидского происхождения в казахском языке. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада қазақ тілі мен парсы тілінің байланыстарын тарихи-мəдени факторлар тұрғысынан қарастырылып, оған арнайытоқталып, өткен тарихқа қысқаша шолу жасалған. Мақалада парсы кірме сөздерінің қазақ тілінің фонетикалық ережелеріне бағына отырып, парсылық қалыптарын сақтағаны туралы баяндалады.В статье рассматриваются религиозные термины персидского языка, которые часто употребляются в бытовой жизни казахов. Также сделан сопоставительный анализ дефиниций из толковых словарей казахского и персидского языков.
Keywords: салалық терминдер; парсы кірме сөздері; тілдік белгілер; саяси-экономикалық қарым-қатынастар