Қытайдың Шыңжаң мен Қазақстан арасындағы шекара пункт құрылымдарының дамуы. Развитие контрольно-пропускных пунктов на границе Казахстана и КНР в Синьцзяне. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Қытайдың Шыңжаң мен Қазақстан арасындағы шекара пункт құрылымдарының дамуына сараптама жасалып, Қорғас, Достық – Алашанкоу, Бақты, Дулат, Майқапшағай шекара пункттерінің қалыптасуы мен дамуы зерттелді. Шыңжаң өлкесіндегі Қазақстанмен шекаралас кедендік құрылымдардың құрылу және қызмет ету мәселелеріне зерттеу жүргізе отырып қазақстандық тарихнамада алғаш рет Батыс Қытаймен шекарадағы кедендік саланың тарихы мәселелеріне кешенді, жан-жақты және объективті зерттеу жүргізілді.В статье рассматривается развитие контрольно-пропускных пунктов на границе Казахстана и КНР в Синьцзяне.
Keywords: Кеден; кеден баждары; кедендік протекционизм