Шәкәрімнің бес сұрағына Моулана көзқарасы бойынша жауап іздеу - Поиск на пять вопросов Шакарима глазами Моулави (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Шәкәрімнің адамға байланысты қойған бес сұрағына иранның ақыны Моулана Джалаладдин Румидің көзқарасы бойынша және оның атақты шығармасы Маснави-йе Манавиін пайдалана отырып, жауап ізде , сондай-ақ екі ақынның дүниетанымын салыстыру қарастырылады.В статье рассматривается поиск ответы на пять вопросов Шакарима глазами Моулави Джалаладдин Руми, а также дается сопоставительный анализ мировоззрения двух поэтов.
Keywords: ирфан; адам; ғашықтық; өлім; человек