Қазақ және түрік тілдеріндегі өсімдік атауларының семантикалық сипаты - Семантические свойства названий растений в казахском и турецком языке (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Қазақ және түрік тілдеріндегі өсімдік атауларының жасалу жолдары, олардың атал-мыш елдердің салт-дәстүрлерінде алатын орны қарастырылады. Өсімдік атауларының қолданыс аясы, өсімдік атауларының семантикасы қарастырылған.В данной работе рассматриваются методы формирования названий растений, важность растений в жизни людей, роль растений в культуре казахов и турков.
Keywords: өсімдік атаулары; название растений; словообразование