Абай Құнанбаев шығармаларының Қытай жерінде зерттелу мен насихатталу жағдайы. Исследование и пропаганда трудов Абая Кунанбаева в Китае. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Қазақ халқының ұлы ойшылы, философ ақыны Абайдың Қытайелінде насихатталу барысын, бірнеше кезеңге және қытай- ұйғыр тілдеріне аударылу мен баспа бетін көру жағдайында,негізгісі қазақтарға қалай жеткізілуіне қарай қарастыруғатура келеді. Қытайдағы қазақтар үшін Абай – өз ақыны, өз адамы және ұйғыр мен қытайлар алдында мақтан тұтар, беткеұстар асқар тауы іспетті.Исследование и пропаганда трудов великого казахского мыслителя и философа Абая в Китае, перевод вышесказанныхтрудов на китайский и уйгурский языки, достижение их на страницы газет и журналов можно разделить на несколькоэтапов. Для казахов, проживающих на китайской земле,Абай – это свой поэт, свой человек, и они представляют его себе как вершину самой высокой горы, которой можно гордиться.
Keywords: Абай; Қытай; зерттеу және насихаттау