Жалпы әдеби тіл арқылы енген араб сөздерінің терминденуі. Терминологизация арабских слов в общелитературном языке. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Терминологиялық лексиканың жасалуына әдетте жалпыхалықтықтіл негіз болады. Терминологиядағы араб сөздерінің барлығынажуығы жалпы халықтық әдеби тілде бар сөздер болып табылады.Мақалада жалпы қолданыста жүрген араб тілінен енген бірқатарсөздердің жалпыхалықтық тілде беретін мағынасы мен терминретінде қолданысына сипаттама беріліп, жалпы қолданыстағы лексикамен терминологиялық лексика арасындағы байланысы қарастырылады,терминді жалпы әдеби лексикадан ажырататын негізгі белгілер айқындалады.В статье рассматривается взаимосвязь лексики общенародногоязыка и терминологической лексики.
Keywords: жалпыхалықтық тіл; салалық термин; терминдену; дефиниция; терминологиялық өріс