Қытайдағы конфуциандық. Конфуцианство в Китае. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Аталмыш мақалада конфуциандықтың рөлі, әлеуметтік- саяси жағдай,діни наным- сенім еркіндігі және оның саясатта орын алуы, интеграциялық үрдіске тартылуы сияқты мәселелері кешенді түрдеталданған. Қытай этносының сат-дәстүрлері, әдет-ғұрыптары, қоғамдағы орны сипатталған. Сонымен қатар мақалада Қытайдағы дінинаным- сенім ерекшеліктері және конфессияаралық қатынастардың даму үрдістері қарастырылған.В данной статье всесторонне изучается роль конфуцианства, социально- политическое положение, свобода вероисповедания, а также занимаемое ими место в политике, процесс интеграции. В том числе описываются традиции и обычаи китайских народов в обществе.Таким образом, в статье также рассматриваются процессы развитияособенностей религиозной самобытности и конфессиональных отношенийКитая.
Keywords: идеология; конфуциандық жүйе; әлеуметік- саяси жағдай; ұлттық бірлік; конфессияаралық қатынастар