Ортағасырлық Жапониядағы сегундік билік феномені. Феномен сёгунской власти в средневековой Японии. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Жапон елінің орта ғасырларындағы сегундік биліктің қоғамдағы алатын орны мен рөлі қарастырылған. Сегундік билік Жапонияның саяси өмірінде үлкен маңызға ие болды. Се гундік биліктің пайда болуы феодалдық қатынастардың қалыптасуымен тығыз байланыста болып, ол – Батыс Еуропадағы феодалдық құрылыспен ұқсас сипатта дамыды.В данной статье рассматриваются некоторые аспекты института сёгунатства в контексте поли тической и экономической ситуации в Японии в средневековье.
Keywords: Сегунат; бакуфу; әскери қолбасшы; билік; военначальник; власть