Жапонияның сыртқы саясатындағы үш негізгі пікірталас. Три основных спора во внешней политике Японии. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Жапонияның сыртқы саясаты үшін маңызы зор бейбітшіл-милитаристік,аралдық-теңіздік және батыстық-шығыстық атты пікірталастар қарастырылады.Ол таластардың шығу тегі мен олардың тарихи маңызы,теориялық негіздемесі,іс жүзіндегі көрінісі,өзара байланыстары,тарихи кезеңдері мен қазіргі жағдайы талқыланады.В статье рассматриваютсятри ключевых спора Японии,исход которых имеет большое влияние на внешнюю политику Японии.Также в статье обсуждаются природа возникновения споров,их историческая значимость,теоретическое обоснование,практические примеры, взаимные связи,исторические периоды и настоящее положение дел.
Keywords: Жапония; сыртқы саясат; саяси пікірталастар; «қалыпты мемлекет »; қауіпсіздік; Япония; внешняя политика; политические споры; «нормальное государство »; безопасность