Ағылшын тілін оқыту материалдары Дж.Беллоттан Қазақстандағы С. Джобсқа - Материалы обучения английскому языку от Ж. Беллот для С. Джобс в Казахстане (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Жаһандану үдерістері және халықаралық бизнес қоғам және адамдар арасында ыңғайлы коммуни-кацияны ұсынып отырғандықтан, халықаралық тілді үйренуге деген қызығушылық күннен-күнге артуда. Әрине, сол көрініс тәуелсіздігін алған күннен бастап Қазақстанда да байқалуда.Бұл мақала шетел тілін оқыту әдістеріне ерте тарихтан заманауи коммуникациялық технологияның қазіргі күнге дейін кезеңін қарастырады. Әсіресе, бұл жұмыс мұғалімнің бейнешілдігі мен серпілістігін және оқулықтардың сапалылығын талқылайды. Студенттердің арасында өткізілген эксперимент оқулықтың жаңа үлгісін жарату – едәуір жеңіл екенін және жаңа форматтағы электрондық оқулық өзгешеліктері шетел тілін оқытуды едәуір тиімді ететіндігі дәлелденді.В наше время, интерес к изучению английского языка у многих растет из-за динамично растущего процесса глобализации и сближения народов мира в сфере коммуникации с помощью современных технологий. Разумеется, этот процесс и наблюдается в Казахстане.В статье рассматривается практика обучения английского языка с первых опытов в этой сфере до нашего времени. Авторы рекомендуют преподавателям иностранного языка воспользоваться по-следними возможностями технологий в обучении языка, на примерах результатов проведенных экс-периментов и электронных материалов.
Keywords: ағылшын тілін оқыту (elt); интерактивный учебник