Араб тiлiнде мағыналары тарылған және кеңіген түркизмдер - Сужение и расширение тюркизмов в арабском языке (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада араб тіліне енген түркі сөздерінің сол сөзбен берiлiп тұрған ұғымының көлемiнің тарылуы және керісінше түркі (қазақ) тілдерінде бір ғана мағынаға ие сөздердің араб тілінде бірнеше мағынаға ие болуының себептері қарастырылады. В этой статье рассматривается сужение и расширение семантических полей заимствованной тюркской лексики в арабском языке,раскрываются причины этого явления.
Keywords: тілдік байланыс; араб тілі; языковые связи