Кеңістік пен уақыттағы «Қашықтық» концептінің бейнесі.Образ концепта «Қашықтық» в пространстве и во времени (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада концептке анықтамалар беріледі. «Қашықтық» ұғымын концепт ретінде қарастыруға болатындығы тұжырымдалады. «Қашықтық» концептінің кеңістік пен уақыттағы бейнесі сөз болады. Аталған концепттіңбейнесі сөз тіркестері және фразеологиялық бірліктер арқылы ашылады. В данной статье говорится о том, что можно рассматривать понятие «Қашықтық» в качестве концепта. Определяется образ концепта «Қашықтық» в пространстве и во времени. Образ вышеназванного концепта раскрывается через словосочетания и фразеологические единицы.
Keywords: концепт; тілдік концептілер; қашықтық; кеңістік; уақыт; әлемнің тілдік бейнесі; өлшем; языковые концепты; расстояние; пространство; время; языковая картина мира; мера.