Абайдың «Əсемпаз болма əрнеге» деген өлеңінің мəтініне құран жəне хадис мəтіндері аясында талдау (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Абай Құнанбайұлының «Əсемпаз болма əрнеге» деп басталатын өлеңіне діни мəтіндер аясында талдау жасалады. Осылайша, ақынның ой-толғамдары діни мəтіндермен астарласып жатқандығы жайында сөз болады.
Keywords: Абай; өлең; шумақ; аят; хадис; мəтін