Интерференцияның алдын алу жəне оны болдырмау жолдары. Пути предотвращения и предупреждения интерференции. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада интерференцияның алдын алу жəне оны болдырмау жолдары туралы жəне шет тілді оқыту кезінде ана тілінің шет тілімен байланысқа түскендегі болған əсері туралы жазылған. Шет тілді оқыту кезінде ана тілі шет тілімен байланысқа түсетіні сөзсіз жəне де сол байланыс шеттілін игеруге қандай да болсын əсер етеді, ол əсер жағымды да жағымсыз қасиетке ие болуы мүмкін. Дағдының теріс қолданылуы немесе интерференция студенттердің ана тілінде кездеспейтін тілдікбірліктері мен ережелерінің орнына өз тілінің тілдік бірліктері мен ережелерін қолдануларына байланысты болады.В статье рассматриваются теоретические основы явления интерференции, также раскрывается сущность явления интер-ференция при контакте языков.
Keywords: интерференция; қытай тілі; тілдік жаттығулар; китайский язык; языковые упражнения