Дэн Сяопиннің түсінігіндегі социалистік модернизацияның мақсаттары мен міндеттері - Цели и задачи социалистической модернизации в понимании Дэн Сяопина (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада Дэн Сяопиннің ҚХР экономикасын және саясатын социалистік модернизациялаудың негізгі мақсаттары мен міндеттері Дэн Сяопиннің түсінігі тұрғысынан қарастырылды. Негізгі қайнар көзі ретінде Дэн Сяопиннің «Қытайлық ерекшелігі бар социализмді құрастыру» еңбегін пайдалана отырып, Қытайдың қазіргі таңда қол жеткізген экономикалық және саяси жетістіктерінің алғышарты және құралы болған социалистік модернизацияның міндеттері мен мақсаттарына талдау жасалған.В статье рассмотрены основные положения теории экономической модернизации Дэн Сяопина. Ис-пользуя в качестве основного источника книгу Дэн Сяопина «О строительстве специфически китайского социализма», предпринята попытка установить основные цели и задачи социалистической модернизации в понимании Дэн Сяопина.
Keywords: Дэн Сяопин; социалистическая модернизация