Араб тіліндегі іскерлж қарым-қатынасты оқытудың мәселелері - Вопросы обучения деловому общению на арабском языке (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В статье рассматриваются употребительные в арабских странах титулы и формы обращений. Мақалада араб тіліндегі іскерлі карым-қатынастар саласындагы тілді этикеттер мәселесі сез болады. Ал тіл мәдениеті, тілдің этикет іскерлі саладагы әртурлі міндеттерді шешудің сеінімді туралы деп айтуга болады. іскерлі карым-қатынас мәдениетіне әркашан да ерекше көнілл беліп келген. Ce6e6i жетістікке жету ушін, бастаган жемістің ісі жеңіл болуы ушін серіктеспен дурыс карым-катынас жасай білу керек. Ол шет тілін оқытудагы базалық категория болып табылады әpi көпмәдениеттілік әлемде жумыс істей алатын кемел мамандарды дайындауга мумкіндік береді
Keywords: обращение; арабский речевой этикет; деловое общение