1914-1918 жылдардағы Батыс державаларының сыртқы саясатындағы Осман империясы жəне бұғаздар мəселесі - Османская империя и проливы во внешней политике Западных держав в1914-1918 годы (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Англия, Франция, Германия жəне Ресейдің Осман империясындағы мүдделері, Ос-ман империясының дипломатиялық ұстанымдары, Осман империясына қатысты Ресейдің саясаты жайлы айтылған. Бірінші дүниежүзілік соғыс жылдарында Константинополь мен бұғаздар батыс державаларының үлкен назарына ие болды. Ресей үшін Босфор жəне Дарданелл бұғаздарының əр уақытта да стратегиялық маңызы зор болды.В статье рассматриваются английские, французские и германские интересы в Османской империи в1914–1918 гг. Внутреннее положение и дипломатическая позиция данного государства, его место на международной арене.
Keywords: Осман империясы; Константинополь