ХХ ғасырдың60-70 жылдарындағы Ирақтағы саяси жағдай жəне Күрдтер автономиясы мəселесі - Политическая ситуация в Ираке и проблема курдской автономии в60-70 гг. ХХ в. (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В данной статье рассматриваются вопросы курдской автономии и пути их преодоления в контексте политической ситуации в Ираке в60-70 гг. ХХ в. на основе историко-юридических документов. Мақалада зерттеу нысаны ретінде алынған Таяу жəне Орта Шығыстағы бірқатар мемлекеттер тара-пынан қысым көріп келе жатқан, сонау ХХ ғасырдың бас кезінде Осман империясы тарих сахнасы-нан кеткен күннен, еркіндікті аңсаған күрд халқының автономия алуға ұмтылысы өткен ғасырдың ортасынан бастап қолға алынғанына қарамастан, бұл əлі күнге өз шешімін таппай келе жатқан өзекті мəселелердің бірі. Мақалада аталған мəселенің өрбу үдерісі сарапқа салынды жəне ХХ ғасырдың60-70 жылдарындағы Ирақтағы саяси жағдайды сипаттап, алғаш рет күрдтердің заңды автономияға қол жеткізуі нақты құжаттар негізінде қарастырылды.
Keywords: келісім; автономия; соглашение