Қытай тіліндегі сандық жүйенің қалыптасуы. Формирование нумерологии в китайском языке (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Ежелгі Қытай еліндегі нумерологияның шығу тарихы туралы айтылған. Мақала мазмұнында 1-ден 10-ға дейінгі сандарға жеке-жеке тоқталып анықтама берілген жəне мысалдар келтірілген. Қытай мемлекетіндегі сандардың пайда болуы туралы ғалымдардың, ойшылдардың айтқан сөздерін негізге ала отырып, Қытай нумерологиясының даму тарихына жалпы сипаттама береді. Сол арқылы Қытай нумерологиясының даму тарихы нақты мəліметтермен тиянақталып, қызықты мағлұматтармен ерекшеленеді.В данной статье рассматривается формирование нумерологии в древнем Китае на основе исследований ученых и мысли-телей, что делает историю китайской нумерологии точной и интересной.
Keywords: нумерология; Пифагор; цифра; небо; земля; знак; цифры; даос; планета; Единорог; Феникс; Панголин; Вавилон; Нумерология; цифр; аспан; жер; таңба; сан; Жалғыз мүйіз