Появление нетрадиционных исламских течений в Казахстане;Қазақстанда дəстүрлі емес ислам ағымдарының пайда болуы Автор бұл мақалада Қазақстандағы діни ахуалға жалпы шолу жасай отырып, елдегі радикалды ислами ағымдардың пай- да болуы мен таралуына ықпал ету (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В настоящей статье автор, рассматривая религиозную ситуацию в Казахстане, ставит цель определить внешние факторы появления и распространения радикальных исламских течений.Қазақстанда дəстүрлі емес ислам ағымдарының пайда болуыАвтор бұл мақалада Қазақстандағы діни ахуалға жалпы шолу жасай отырып, елдегі радикалды ислами ағымдардың пай-да болуы мен таралуына ықпал етуші сыртқы факторларды айқындауды мақсат еткен.
Keywords: Ислам в современном Казахстане; религиозной толерантность; межконфессиональное согласие