Шоқан Уəлихановтың Жапонияға қатысты зерттеулері. Исследования Японии Шоканом Уалихановым (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Ш. Уəлихановтың Жапония туралы картографиялық мағлұматтарын зерттеу мəселелері қарастырылады. Мақала авторлары Ш.Уəлихановтың Күншығыс елі провинцияларының кейбір елді мекендерінің картаға енгізілуінің аспектілерін нақтылады. Сондай-ақ ғалымның енгізген мəліметтерінің қазіргі жапон картасындағы ұқсас тұстары салыстырылды. В данной статье рассматриваются вопросы изучения Ш. Уалихановым картографических данных о Японии. Авторы статьиуточнили аспекты нанесения на карту Ш. Уалихновым некоторых населенных пунктов провинции Страны восходящего солнца.Также проведена параллель между сведениями, введенными ученым, и современным расположением указанных населенныхпунктов.
Keywords: Ш. Уəлиханов; Жапония; картографиялық