ВНЕШНЯЯ ПОМОЩЬ СТРАНАМ ЦЕНТРАЛЬН ОЙ АЗИИ: ОСНОВНЫЕ ДОНОРЫ, ИХ СТРАТЕГИИ И ПОЗИЦИИ ПАРТНЕРОВ (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақала Орталық Азия елдерінің дамуына көрсетілген халықаралықкөмектің ерекшеліктерін зерттейді. Атап айтқанда, мақала екі сұраққа жауап іздеуді көздейді: Орталық Азия аймағына сыртқыкөмекті көрсету астарында қандай мақсаттар жатыр және оған дегенжергілікті көзқарас қандай? Автор Орталық Азияға көрсетілген көмекастарындағы мақсаттардың үш негізгі категориясы бар деген тұжырымға келеді, олар - ғаламдық игіліктерді қамтамасыз ету, әмбебап құндылықтар мен нормаларды тарату және дамыған елдердіңұлттық мүдделерін көздеу. Орталық Азия елдерінің үкіметтері аталған мақсаттарды біле отырып, өздерінің түрлі деңгейіндегіәл-ауқаттарына сәйкес сыртқы көмекті өздерінің пайдаларына сай бағыттауға тырысуда.
Keywords: доноры; стратегия