(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада әріптес ретіндегі АҚШ пен Жапония екі жақты ынтымақтастық одағының басты бағыттары және басты даму ерекшеліктері қарастырылады. Окку- пация кезеңінен кейінгі АҚШ Жапонияның сыртқы сая- сатының дамуына ықпалы қарастырылып, талдау жүргі- зіледі. The article shows the basic directions of bilateral cooperation of US-Japan alliance. We consider and analyze the features of development of US - Japan alliance, the degree of influence of the USA on the Japanese foreign policy after the termination of occupation period and formal restoration of sovereignty.