(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2018)
Жаңа геосаяси жағдайда Орталық Азия аймағы жетекші державалардың, оның ішінде АҚШ, РФ, ЕО және Түркия сияқты аймақтық мемлекеттің қызығушылығын туғызуда. Қазіргі Түркияның Сирияға байланысты ұстанып отырған сыртқы саясатының төңірегіндегі пікірталастар оның сыртқы саясатының фундаменталды мәселелердің өзектілігін арттыруда. Осыған байланысты Анкараның Орталық Азия бағытындағы ұстамды және тұрақты сыртқы саясаты көңілге қонымды. Мақалада Түркияның сыртқы саяси басымдылықтарының Орталық Азияға ауысуының стратегиялық мақсаттары анықталды.