(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2018)
Хинди тіліндегі банк терминдерінің шығу тегін қарастыра отырып, банк саласының көптеген сөздері басқа тілдерден енген. Атап айтсақ, санскрит, араб, парсы, ағылшын тілдерінің сөздері банк жүйесінің терминологиясы лексиканың басқа қабаттарымен өзара әрекеттесетін ашық жүйе болып табылады. Банк ісі өзінің банктік терминдеріне әсер ететін бірқатар спецификалық ерекшеліктері бар. Бұл терминдерінің қолданысы банк секторында жұмыс жасайтын мамандар арқылы қолданысқа түседі. Хинди тіліндегі банк терминдерінің келесідей банк ұсынатын қызметтерге байланысты жүйеленді. Банктер төмендегідей қызметтерді ұсынады: кредитті рәсімдеу, шот ашу, төлем карточкаларын рәсімдеу, депозит ашу, ақша аудару, қолма-қол ақшасыз есеп айырысуды ұйымдастыру. Берілген қызметтер бойынша банк терминдері қарастырылды.