(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада қазақ тілі мен парсы тілінің байланыстарын тарихи-мəдени факторлар тұрғысынан қарастырылып, оған арнайы тоқталып, өткен тарихқа қысқаша шолу жасалған. Мақалада парсы кірме сөздерінің қазақ тілінің фонетикалық ережелеріне бағына отырып, парсылық қалыптарын сақтағаны туралы баяндалады. В статье рассматриваются религиозные термины персидского языка, которые часто употребляются в бытовой жизни казахов. Также сделан сопоставительный анализ дефиниций из толковых словарей казахского и персидского языков.