(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Аталмыш мақалада Шыңжаңдағы этникалық азшылықтардың көптүрлілігі, саяси-әлеуметтік жағдайы, діни наным-сенім еркіндігі және олардың саясатта орын алуы, интеграциялық үрдіске тартылуысияқты мәселелері кешенді түрде қарастырылған. Шыңжаңдағы басты дін – Исламның қытай қоғамындағы алатын орны мен мұсылман халықтарының салт-дәстүрлері сипатталған. Сондай-ақ қазіргі ШҰАА-дағы діни хал-ахуалдың өзіндік ерекшеліктері мен конфессияаралық қатынастардың даму үрдістері талданған. В данной статье всесторонне рассматриваются проблемы Синьцзяньского этнического меньшинства, социально- политическое положение, свобода вероисповедания , а также занимаемое ими место в политике, процесс интеграции.В том числе описывается место основной Сньцзянской религии – Ислама, а также традиции и обы- чаи мусульманских народов в китайском обществе.Таким образом,в статье также рассматриваются процессы развития особенностей религиозной самобытности и конфессиональных отношений Синьцзяня.