(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Қазіргі таңда Таяу Шығыс аймағындағы бірқатар шешілмеген мәселелердің бірі – күрдтер мәселесі болып табылады. Олар Сирия, Түркия, Иран, Ирақ жерлерінде қоныстанып, ортақ мақсаттары, яғни тәуелсіздік алып, Күрдістан мемлекетін құру болғанымен, жеке мемлекет бойынша бөліп қарастырғанда, мақсаттары өзгеше келеді. Бұл мақалада Сирия мен Түркия мемлекеттеріндегі күрдтердің әлеуметтік саяси өмірі мен олардың өзара айырмашылығы қарастырылады. В данной статье рассматривается проблема курдского фактора в политике Сирии и Турции и их роль в общественно политической жизни этих стран.