(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Статья посвящается 100-летию вручения Нобелевской премии в области литературы великому индийскому поэту, писателю и просветителю Рабиндранату Тагору. Он был первым литератором Азии, творчество которого было оценено так высоко. Мақала ұлы үнді ақыны, жазушы және ағартушысы Рабиндранат Тагордың Нобель сыйлығының иеленуіне 100 жыл толуына арналады. Он шығармашылығы өте жоғары бағаланған Азияның алғашқы әдебиетшісі болған.