(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Турецкая культура, как еще ее называют турки Анатолийская культура (тур. Anadolu Kültürü), явля-ется наследием тысячелетнего скопления культуры разных народов. Народные турецкие танцы – это результат взаимопроникновения различных культур и традиций в течение многих тысяч лет. С точ-ки зрения разнообразия народного танца Турция является богатейшей страной в мире. Число народных танцев Турции настолько велико, что до сих пор не все они собраны и систематизированы. В Турции их насчитываются около 4000. Турецкий народный танец является важным составляющим элементом турецкого фольклора. Все народные танцы имеют какую-то историю и тему. Практически во всех регионах, городах и деревнях встречаются разные народные танцы, костюмы и музыки. Түрік мәдениеті, түрік халықтардың атауы бойынша Анатолиялық мәдениет (Anadolu Kültürü), түрлі халықтардың мыңжылдық топтасқан мәдени мұрасы болып табылады. Түрік халық билері- мың жылдар бойынша түрлі мәдениет пен салттардың өзара сіңісу нәтижесінде пайда болған. Әлем бойынша халық би түрлеріне бай мемлекеттерден біреуі Түркия болып саналады. Түрік халық билерінің саны өте көп болғандықтан, олардың бәрі бүгінгі күнге дейін толықтай жинастырылып жүйелендірілмеген. Түркияда 4000-ға жуық халық биі бар. Түрік халық биі түрік фольклорының маңызды құрамды элементі болып саналады. Барлық билердің өз тарихы мен тақырыбы бар. Әр ауданның, қаланың, ауылдың өз биі, костюмі, түрлі әндері бар.