(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада қазіргі қытай тіліндегі терминжасам жүйесінің келбеті мен өзіндік ерекшеліктері ашылып, терминжасам жүйесін дамытудың бағыттары мен негізгі қағидаттарына сипаттама берілген, сондай- ақ шет тілдік бірліктерінің қытай тілінің терминжасамындағы орнына талдау жасалған. Исследoвание терминологии стало одним из ведущих направлений современных лингвистических исследований как китайских, так и казахстанских ученых. В данной статье расскрывается значение и роль в современной лингвистике, также особенности терминосистемы китайского языка.