(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада тарихтан елеулі орын алған Осман империясындағы әкімшілік- құқықтық басқару жүйесінің қалыптасу мәселесі қарастырылған. Әрбір басқару жүйесі жеке- жеке қарастырылады. Осман империясында шариғаттың маңыздылығы сөзсіз. Себебі ол тек қана құқықтық және діни салаларда ғана емес, сонымен қатар адамдардың әлеуметтік және экономикалық өмірлерінде де үстемдік еткен. Құқықтық жүйе бар империяның барлық аймақтарындағы халықтар өз мәселелерін жергілікті мүфтиге жүгіну арқылы шешетін. Сонымен қатар мақалада Осман империясының саясатыда қарастырылады. В статье рассматриваются вопросы, связанные с политикой Османской империи, а также проблемы функционирования административной- правовой системы Османской империи.