(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада кірме сөздердің игерілу деңгейі бойынша топтастырылу принциптері қарастырылып, хинди тіліне енген араб, парсы және түркі кірме элементтері тақырыптық топтарға жіктеліп, олардың лингвомәдени және этномәдени ерекшеліктері анықталды. Хинди тіліне кірме сөздердің ену себептері түсіндіріліп, бөгде элементтердің игерілу деңгейі талданды. В статье рассматриваются принципы систематизации заимствований по степени их усвоения принимающим языком хинди. Производится лексико-семантическая классификация арабских, персидских и тюркских заимствований в языке хинди, а также выявляются их лингвокультурологические и этнокультурные особенности. Разъясняются причины заимствований и степень их усвоения.