(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада касталық жүйенің Үнді қоғамындағы орны және оның Үндістанның өміріне тигізген ықпалы талданған. Касталық жүйе тақырыбы үнді қоғамындағы тарихи кезеңдерді бір-бірімен жалғастырушы болып, қоғамдық таптардың мәнін ашып көрсету үрдісінің негізін құрайды. Сондықтан үнді қоғамындағы касталық жүйе тақырыбын зерттеу мәселесі өзекті. Касталық жүйе үнді қоғамын тануға жетелейтін бір арна болғандықтан, оның үнді дүниетанымындағы орны, та-рихи ахуалдары, үнділердің рухани өміріне тигізген әсеріне, қоғамдық таптардың мәнін және ерекшеліктерін ашып көрсетуіне баса назар аударылады. В данной статье раскрыта основная информация о значении и особенностях кастовой системы в индийском обществе.