(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Берілген мақалада қытай тіліндегі туыстық атаулардың түрлеріне тоқталып, олардың ерекшеліктері көрсетіледі. Қытай тіліндегі туыстық атаулардың өз ішіндегі жас ерекшелігі, жыныс ерекшелігі, жолы бойынша бөлінген жеке атаулар, аталас туыстық (өз жұрты) және шеше туысқандары (нағашы жұрты) бойынша туыстық атаулар жіктеледі. В этой статье рассматриваются родственные обращения в китайском языке и их классификация. А также рассматриваются отдельные родственные обращения, которые включают в себя возрастную, половую и родственную особенности и приводятся примеры.