(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада концептке анықтамалар беріледі. «Қашықтық» ұғымын концепт ретінде қарастыруға болатындығы тұжырымдалады. «Қашықтық» концептінің кеңістік пен уақыттағы бейнесі сөз болады. Аталған концепттің бейнесі сөз тіркестері және фразеологиялық бірліктер арқылы ашылады. В данной статье говорится о том, что можно рассматривать понятие «Қашықтық» в качестве концепта. Определяется образ концепта «Қашықтық» в пространстве и во времени. Образ вышеназванного концепта раскрывается через словосочетания и фразеологические единицы.