(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада қазақтың ұлы ойшылы Абайдың даналы қара сөздерімен мысал келтіре отырып, оның бала тəрбиесі, баланы оқыту, білім беру, кімге қалай қызмет ету жөнінде педагогикалық жəне философиялық пайымдауларына сипаттама беріліп, Абай қара сөздерінің қазақ этнопедагогикасындағы орны бағамдалған. В этой статье подробно описываются примеры из назидательных слов великого казахского мыслителя, педагога и фило- софа Абая Кунанбаева. Он был одним из великих педагогов мира, который оставил ценные педагогические труды о формиро- вании педагога.