(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Қытай Халық Республикасы əлемде халқының саны ең көп дамушы ел болғандықтан, ондағы урбанизацияның даму жылдамдығы мен қарқыны уақыт өткен сайын əлем назарын өзіне аударуда. Қытайдағы урбанизация – ел экономикасына жəне өзге дамушы елдердің дамуы мен модернизациясына тікелей байланысы бар мəселе. Бірақ Қытайдағы урбанизацияның нақты деңгейі ғалымдар арасында ұзақ уақыт жұмбақ болып келді. Бұл мақалада елдегі урбанизацияның қазіргі жағдайына салыстырмалы тұрғыда баға беріліп, оның болашақтағы жағдайы мен ел экономикасын дамытудағы маңызы талданады. В данной статье приводится сравнительная оценка нынешнего состояния урбанизации в Китае и анализируется его значе- ние в развитии экономики страны.