(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада əлемдегі ең халық саны көп мемлекет Қытай Халық Республикасындағы демографиялық мəселелерді шешудегі мемлекеттің жүргізіп отырған саясаты мен тəжірибесі қарастырылады. ҚХР-да демографиялық саясат – өткен ғасырдың ортасынан бастап қолға алынғанына қарамастан, бұл əлі күнге өз шешімін таппай келе жатқан келелі мəселелердің бірі. Мемлекет тарапынан жүргізіліп отырған жоспарлы отбасы саясаты демографиялық ахуалға əсер еткенімен де, дəстүрлі отбасы құндылықтарына кері ықпалын тигізуде. В статье рассматриваются государственная политика и практика решения демографических проблем самого многонасе- ленного государства мира КНР. Ключевые слова: демография, планирование семьи, рост населения.