(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада араб тіліне енген түркі сөздерінің араб сөздерiмен тiркесуi араб тiлiнде фразеологиялық тiркес тудырудың өнiмдi тәсiлi болмаса да, оның бар екенi жайлы айтылады. Тiлiмiздегi фразеоло-гиялық тiркестер – лексиканың ең бiр бай саласы. Бұлар өзiнiң экспрессивтi-эмоциялық әсерлiлiгiмен көзге түседi. Бiр халық екiншi халықтан сөз алғанда, ол сөздiң мағынасын өз ұғымдарына, өз өмiр салтына сай бейiмдеп алатындығы қарастырылады. В этой статье рассматривается роль заимствованной тюркской лексики в образовании арабских фра-зеологизмов. Тюркизмы присутсвуют во всех сферах жизни арабов. Тюркизмы не являются активной частью в словобразовании арабского языка, но встречаются в сочетании с арабкими словами.