(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада араб тілінің әр саласына енген түркі сөздері қарастырылады. Ол сөздер тұрмысқа қажеттi күнделiктi тұтыну заттары, тағамдар, кәсiптiк құралдар, жер-су, металл атаулары, туыстықты бiлдiретiн сөздер, дене мүшелерi атаулары, әскери терминдер, т.с.с. тақырыптық топтарға бөлініп зерттелді. Бұл сөздердің фонетикалық, семантикалық жағынан өзгерістері сараланып көрсетілді. Қолданылу аясының тарылғаны немесе кеңейгені мысалдар арқылы көрсетілді. В этой статье рассматривается классификация тюркских заимствованных слов в арабском языке. Тюркские заимствования исследуется по следующим тематическим группам: названия бытовых предметов, пищевых продуктов, приборов, металлов, географические названия, военные термины и т.д.