(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада зерттеу нысаны ретінде алынған – Түркиямен Кипр мәселесі. Ширек ғасыр бойы Түркиямен Солтүстік Кипр арасындағы экономикалық келісім жасалып құжаттық бақылауға алынды. Ашық теңізге шығу мүмкіндігі жоқ Орталық Азияның маңы мемлекеттерінің сыртқы экономикалық қызметі көрші мемлекеттердің аумағы арқылы жүктерді тасымалдаудың мүмкіндіктері мен шартта-ры қарастырылады. В данной статье расскрываются вопросы внешней политики между Кипром и Турцией.